× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Anne-Marie Rakhorst

Naam:
Anne-Marie Rakhorst
Organisatie:
Duurzaamheid.nl
Functie:
Directeur
Bio
Anne-Marie zet als ondernemer, investeerder en publicist mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. "Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren. Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. De uitdaging voor mij en voor ondernemingen is om de kansen te grijpen die er liggen. Ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst."

Zij is eigenaar en initiatiefnemer van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl en van '17 doelen die je deelt ', een initiatief dat de Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN introduceert bij kinderen en jongeren. Eerder startte Anne-Marie het succesvolle bedrijf Search Ingenieursbureau en in 2000 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouwen van het jaar.

Anne-Marie is actief betrokken bij verschillende besturen en initiatieven zoals Koning Willem I Prijs, SDG Charter, CBS, Milieu Centraal, MVO Nederland en Slum Dwellers International. Ze is voorzitter van de Transitieagenda Consumptiegoederen en coordinator van de Alliantie voor SDG11 – Duurzame en leefbare steden. Ze geeft regelmatig lezingen en wordt in de media om haar mening gevraagd over (circulair) ondernemen, de Sustainable Development Goals en duurzaam beleggen. Ook publiceerde ze verschillende boeken over duurzaam bouwen, ontwikkelen en investeren.

naar boven