× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Consumptiegoederen: van waardebehoud naar waardecreatie

Spreker(s)
Anne-Marie Rakhorst (Duurzaamheid.nl)

Omschrijving
Tijdens dit werkatelier krijg je inzicht in de agenda van het Transitieteam Consumptiegoederen in 2021. Participanten van dit werkatelier zetten hun tanden in het aanscherpen van deze agenda. Deze sessie zal in het bijzonder aandacht besteden aan het ontstijgen van waardebehoud naar het creëren van waarde voor economie, maatschappij en milieu.

Het Nederlandse kabinet heeft als doelstelling om in 2050 een circulaire economie in Nederland gerealiseerd te hebben. Overheden, bedrijfsleven, wetenschappers en andere partijen werken hierbij samen in vijf transitieteams om zo de circulaire economie concreet vorm te geven. Een van deze teams is het Transitieteam Consumptiegoederen. We werken aan circulaire ketens rondom productgroepen zoals: matrassen, meubels, textiel, verpakkingen en elektronische apparaten. De oplossingen waar we aan werken verschillen van over stappen op een servicemodel tot refurbishen zodat een product opnieuw gebruikt wordt.

In een circulaire economie is het behouden van waarde echter niet het enige doel. Welke kansen zijn er tot het creëren van waarde? Denk hierbij aan werkgelegenheid (de kwaliteit en creatie van banen), Sociale innovatie (de concentratie verschuiving van eigenaarschap en daarmee macht) en de biosfeer (Gezonde materialen die ons ecosysteem en klimaat verbeteren). In dit werkatelier ontdekken we samen de kansen tot waardecreatie voor de transitieagenda consumptiegoederen.

Type sessie
Werkatelier

Thema(s)
Circulair ontwerp
Gedrag en communicatie
CE-businessmodellen en financieringsinstrumenten
Kennis, innovatie en monitoring

Niveau(s)
Intermediate
Gevorderd

Sector(en)
Consumptiegoederen

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 11:30 tot 12:30 uur

Downloads
[PDF] Presentatie, contact gegevens & Stakeholderevent April 2021


naar boven