× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Regionaal circulair inkopen? Zo doe je dat!

Let op, je bent nog niet ingelogd. Om het programma te bekijken dien je ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Spreker(s)
Yolanda Musson (Metropool Regio Amsterdam)
Valentina Schippers-Opejko (Metropool Regio Amsterdam)
Juul Nederhorst (Provincie Noord Holland)

Omschrijving
Het Programma Circulaire Economie van het samenwerkingsverband van de overheden in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) is gericht op drie kantelpunten: circulaire inkoop, circulaire materiaalstromen (o.a. textiel) en circulaire gebiedsontwikkeling. In deze sessie laten we zien welk kantelpunt is bereikt rond circulaire inkoop (2018-2020), welke randvoorwaarden nodig zijn om echt te gaan kantelen en wat we de komende periode gaan doen (2021-2022).

Inspirerend en interessant voor marktpartijen, regio's en landelijke platforms om te zien hoe overheden op regionale schaal de krachten bundelen bij circulaire inkoop. Wij laten zien hoe de aanpak is geweest binnen de MRA en wat dit tot nu toe heeft opgeleverd: waar zijn we trots op, welke potentieel ligt er om te gaan kantelen met name via circulaire inkoop van alle GWW werken en werken in de openbare ruimte.
We laten zien welke randvoorwaarden nodig zijn om echt te gaan kantelen. Het intern sturen op circulaire inkoop en ontwikkeling van competenties is cruciaal. We laten ook zien wat we gaan doen naar de toekomst toe om de inkoopkracht te versterken zelfs op internationaal niveau. Wie doet er mee ?

Type sessie
Masterclass

Thema(s)
Circulair ontwerp
Circulair inkopen
(Regionale) ketensamenwerking

Niveau(s)
Intermediate
Gevorderd

Sector(en)
Biomassa en voedsel
Kunststoffen
Maakindustrie
Bouw
Consumptiegoederen

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 11:30 tot 12:15 uur


naar boven