× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Platform Green Deal Circular Festivals

Omschrijving
Sinds kort kunnen festivals die bezig zijn met circulariteit terecht op het nieuwe platform van de Green Deal Circular Festivals. De site biedt onder andere een Toolbox met case studies, kennis en tools op 6 circulaire thema's: energie, eten&drinken, hernieuwbare hulpbronnen, plastic, transport en water. Hier kunnen organisaties van elkaars ervaringen leren, en hun kennis delen door eigen best practices op te voeren.

Vanwege COVID-19 ligt de festival-industrie al geruime tijd zo goed als stil. Toch wordt er achter de schermen door veel organisatoren hard gewerkt om hun eerstvolgende festival, hopelijk nog dit jaar, met minder milieueffect te organiseren. Deze website helpt daarbij met de Toolbox als 'wikipedia' van circulaire festivals.

Green Deal Circular Festivals (GDCF) staat voor een toekomstbestendige en circulaire festivalindustrie. Bij de start eind 2019 hebben maar liefst 16 festivalorganisatoren uit 7 verschillende landen de Green Deal ondertekend. Dit weerspiegelt het internationale karakter van de festivals en de Europese samenwerking op het gebied van circulariteit. Het doel van deze Green Deal: de festivals streven in 2025 volledig circulair te zijn. Tevens wordt er met behulp van monitoring en een dashboard, een model van een circulair festival ontwikkeld.

Website: www.circularfestivals.nl


naar boven