× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Europa Circulair!

Let op, je bent nog niet ingelogd. Om het programma te bekijken dien je ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Spreker(s)
Corinne van Voorden (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
Mieke Evers (RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
Tjerk Wardenaar (EGEN, Part of PNO Group)

Omschrijving
Circulaire economie staat als onderdeel van de Green Deal hoog op de Europese beleidsagenda en dat biedt kansen. In deze sessie laten we daarom deelnemers kennismaken met het Europese circulaire landschap en gaan we in op actuele beleidsthema's, innovatiebehoeften, en financieringsmogelijkheden. In de sessie zullen drie initiatieven centraal staan die deelnemers kunnen helpen om via Europa hun circulaire ambities waar te maken:

Corinne van Voorden (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) neemt de spreker mee in het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe voor ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers. Circulaire economie is daarin een belangrijk thema. Voor welke circulaire onderwerpen is er financiering beschikbaar? Om wat voor projecten gaat het en hoe doe je mee?

Mieke Evers (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) gaat aan de hand van het project Cicerone in op de belangrijkste circulaire innovatiebehoeften in Europa. Op welke thema's zoeken Europese, nationale en regionale overheden de samenwerking? En hoe proberen ze dit via financieringsprogramma's te stimuleren?

Tjerk Wardenaar (EGEN, PNO Group) introduceert in zijn presentatie de Circular City Funding Guide. Dit initiatief - ontwikkeld in opdracht van de Europese Investeringsbank (EIB) - laat zien hoe de circulaire economie in steden gestimuleerd kan worden en welke financieringsmogelijkheden daarvoor beschikbaar zijn.

Type sessie
Masterclass

Thema(s)
CE-businessmodellen en financieringsinstrumenten
Kennis, innovatie en monitoring

Niveau(s)
Beginner
Intermediate

Sector(en)
Biomassa en voedsel
Kunststoffen
Maakindustrie
Bouw
Consumptiegoederen

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 11:30 tot 12:15 uur


naar boven