× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

De circulaire economie, de sleutel tot het behalen van Parijs

Let op, je bent nog niet ingelogd. Om het programma te bekijken dien je ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Spreker(s)
Marc De Wit (Circle Economy)
Melanie Wijnands (Circle Economy)

Omschrijving
In december 2020 is het precies vijf jaar geleden dat het klimaatakkoord van Parijs gepresenteerd werd tijdens COP21. Sindsdien hebben 189 landen het voorstel getekend en beleid ingevoerd om de klimaatdoelstellingen te halen. Maar vijf jaar na dato is duidelijk dat, zelfs als alle maatregelen succesvol ingevoerd worden, we stevig op weg zijn naar 3 graden opwarming van de aarde, met alle desastreuze gevolgen van dien.

Dit jaar presenteert het Circularity Gap Report de sleutel tot het behalen van Parijs: de circulaire economie. Door wereldwijd circulariteit te verdubbelen van 8,6% tot 16,2%, is het mogelijk om tot 2032 ruim onder 2 graden opwarming te blijven, wereldwijde emissies met 42% te reduceren en het grondstoffenverbruik met 32%.

Dat de circulaire economie cruciaal is om onze wereld leefbaar en veilig te houden is duidelijk. Maar hóe zorgen we voor acceptatie en implementatie? In deze sessie starten we op wereldschaal en zoomen we in op hoe ook de Europese en Nederlandse economie met de circulaire economie als leidraad aan Parijs kan voldoen.

Tijdens deze sessie wordt onderbouwd waarom de circulaire economie essentieel is binnen het klimaatdebat. Daarnaast zullen abstracte mondiale ambities vertaald worden naar concrete acties voor overheden en het bedrijfsleven.

Type sessie
Masterclass

Thema(s)
Kennis, innovatie en monitoring
(Regionale) ketensamenwerking

Niveau(s)
Intermediate
Gevorderd

Sector(en)
Diverse sectoren in hun samenhang

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 14:15 tot 15:00 uur

Downloads
[LINK] Circularity Gap Report 2021
[LINK] Circularity Gap Report the Netherlands
[PDF] Presentatie Slidedeck: De Circulaire Economie, de Sleutel tot het behalen van Parijs


naar boven