× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Duurzaam bestellen en retourneren doe je zo!

Let op, je bent nog niet ingelogd. Om het programma te bekijken dien je ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen.

Spreker(s)
Ellen de Lange (Thuiswinkel.org)
Alicja van Ewijk (Thuiswinkel.org)

Omschrijving
De e-commercesector is een groeiende sector. Zeker in tijden van corona is online winkelen onmisbaar geworden voor de consument. Temeer reden om het proces van bestellen en eventueel retourneren zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.
Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deed Thuiswinkel.org afgelopen jaar onderzoek naar de manier waarop bedrijven hun klanten kunnen stimuleren om duurzame keuzes te maken in het bestelproces. Naarmate er meer online besteld wordt, stijgt ook het aantal retouren. Wat gebeurt er op dit moment met online bestelde producten die retour gezonden worden? En welke mogelijkheden zijn er om de waarde van retouren beter te behouden? Samen met de overheid en de markt deed Thuiswinkel.org eveneens onderzoek naar deze vraag.
In deze masterclass laten we zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt om online winkelen zo duurzaam mogelijk te maken en de waardeverlies te minimaliseren. Bovendien hebben we concrete aanbevelingen voor webwinkels, overheid en consumenten waar je morgen zelf direct mee aan de slag kunt!

Type sessie
Masterclass

Thema(s)
Gedrag en communicatie
CE-businessmodellen en financieringsinstrumenten

Niveau(s)
Intermediate
Gevorderd

Sector(en)
Consumptiegoederen

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 11:30 tot 12:15 uur


naar boven