× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Conscious collaboration: hoe duurzaam samen te werken in een keten?

Spreker(s)
Pals Brust (UPSET Textiles - MVO Nederland)
Hemke de Weijs (Weijsamen)

Omschrijving
Clothes the Circle is een groep (MKB)ondernemers, bestaande uit:
Boer Group Recycling Solutions, GVK-Society, HAVEP, i-did, Sympany en UPSET Textiles. Begeleid door MVO Nederland.

Wij ambiëren een sluitende en werkende businesscase om mainstream (textiel) producten, aangeboden in Nederland, voor 100% van post-consumer & post-productie textiel op een circulaire, mens- & milieuwaardige manier te maken in 2023. Om deze ambitie te verwezenlijken maken we gebruik van een innovatieve methodiek uit het recht: 'duurzaam contracteren' (ook bekend als conscious contracting of positief contracteren). 
 
Clothes the Circle huurt een jurist in om te komen tot een duurzaam contract. Dit wordt mogelijk gemaakt door de subsidie Circulaire ketenprojecten van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) welke namens de groep is aangevraagd door Sympany.

Verschillende casussen worden in een circulair samenwerkingsverband uitgevoerd.  
De bevindingen uit deze casussen vertalen we naar commerciële werkafspraken voor circulaire / duurzame innovatieprojecten die ook bruikbaar zijn voor andere projecten en daarmee bijdragen aan het slagen en opschalen van circulaire projecten. Het traject om te komen tot deze commerciële werkafspraken is bijna afgerond en we kunnen in deze sessie de eerste inzichten delen en meedenken met andere ketens hoe zij kunnen samenwerken.

Type sessie
Werkatelier

Thema(s)
(Regionale) ketensamenwerking

Niveau(s)
Intermediate

Sector(en)
Maakindustrie

Wanneer
maandag 1 februari 2021 van 11:30 tot 12:30 uur


naar boven